2010. május 1., szombat

CorelX4

Igazából most örülnöm kellene, mert a dolgozós gépemen központilag lecserélték az eddig megszokott x3-at x4-re. csakhogy én ennek valahogy nem tudok örülni. Nem szeretem felcserélni a régi, megszokott, jól bevált dolgokat újabbra, kivéve, ha már nagyon elavult, -de itt nem erről van szó.
Megszoktam, szerettem azt a programot, magabiztosan, gyorsan dolgoztam vele. Ez az új, az x4 pedig hiába újabb verzió, meg tovább van fejlesztve...egyszerűen nem esik kézre. Bénázok vele, na, mit szépítsek... Már eleve az ikonjai is bénák, olyan kicsik lettek, mint egy légykaki, alig látszanak. Eddig, ha előjött egy panel, ott vízszintesen helyezkedtek el a kiválasztható eszközök, most ugyanez függőleges. Eddig, ha másoltam egy elemet, látszott a régi, és a leendő új is (körvonalasan), most a régi nem látszik, csak az új körvonala, és másolás után jön elő újra.
Eddig, ha betűtípust kerestem, csak végiggörgettem a listát, és mellette megjelent a saját szövegem, az adott betűtípussal - láttam, hogy melyikkel hogy fog kinézni, könnyű volt választani. De az eredeti szöveg csak a kattintás után változott meg.
Most az eredeti szöveg változik arra a betűtípusra, amin megáll az egérmutató, de csak egyszer. Utána újra ki kell jelölni, ha mégsem tetszik a kiválasztott betűtípus. Tiszta logikátlan. És körülményes. Hogy lehet így kiválasztani, melyikkel mutat jól?
Ráadásul van egy funkció, ami új, és tényleg csak meg akartam nézni, hogy mit csinál, mire jó, erre lesötétült a képernyő, kijött egy felirat, hogy katt az egérrel a kijelöléshez, de hiába kattintottam, nem változott semmi, és visszalépni sem tudtam sehogy. Mintha lefagyott volna az egész gép, végül újra kellett indítani, hogy tovább tudjak lépni. Na, azóta ezt a funkciót kerülöm, de még mindig nem tudom, mit jelent.

Szóval, csupa negatív dolog, és ez még csak a kezdet. Alig volt egy kis időm, hogy ismerkedjek vele. Már előre félek, hogy mik fognak még előjönni.
Hiányzik nagyon a régi, megszokott, jól bevált kis x3-om!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése